Garnier Fructis Serum Goodbye Damage

Garnier Fructis Serum Goodbye Damage haarolie is eigenlijk een siliconenserum. Het heet een ‘pleister’ op gespleten puntjes. Het merk belooft 77% minder gespleten puntjes, maar gespleten puntjes terug samenbinden is twijfelachtig.
garnier-fructis-serum-goodbye-damage

Oliën en overige ingrediënten

Volgens het label, bevat Garnier Fructis Serum Goodbye Damage amla-olie. In werkelijkheid is het amla-fruitextract in schaarse hoeveelheden. Er is geen extra olie waarin amla-fruit zou kunnen worden gekweekt.

Daarom is het moeilijk om Serum Goodbye Damage een haarolie te noemen.

De plantenextract maakt een klein deel uit van de hele formule. Er zijn meer siliconen die kunnen overbelasten; ze kunnen worden verwijderd met een shampoo, maar ze werken niet voor alle haartypes. Het serum bevat ook uitdrogende alcoholen die meer kwaad dan goed doen in het geval van beschadigd haar.

Beschadigd haar herstellen

Serum Goodbye Damage is ontworpen voor de dagelijkse verzorging van zeer beschadigd haar met gespleten puntjes. Garnier Fructis belooft dat de olie de gespleten puntjs terug aan elkaar bindt, wat fysiek onmogelijk is. De enige remedie voor gespleten puntjes is het knippen ervan. Er is geen serum dat het opnieuw kan opbouwen. Het kan alleen verdere schade beperken en gezonde haarpuntjes beschermen.

Directe glans en zachtheid is nog een belofte. In dit geval vervult Serum Goodbye Damage deze. Jouw haar wordt glanzend, glad vanaf de wortels tot in de puntjes en is gemakkelijk te ontklitten. De cosmetica is perfect voor het conditioneren en afwerken van een haarstyle, maar het zal zeker niet een jaar van schade omkeren in een week (zoals het belooft).

Applicatietips

Het serum is zeer handig en heeft een comfortabele pomp. Het kan worden aangebracht over de gehele lengte van het haar, vooral op de haarpuntjes. Theoretisch gezien zegt het merk niet dat het niet op de huid kan worden aangebracht, maar de ingrediënten tonen aan dat dit geen typische olie is. Daarom is Serum Goodbye Damage zeker ongunstig voor haaroliën. Je kunt dit product op drie manieren gebruiken: aanbrengen op schoon en met een handdoek gedroogd haar; op de haarpuntjes voor het föhnen; om lokken te drogen gedurende de dag. Het pluspunt is voor de leave-in-formule.

Extra informatie

Garnier Fructis Serum Goodbye Damage biedt een lage prijs en lage kwaliteit: onindrukwekkend ontwerp, slechte ingrediënten, onvervulde beloften en gemiddelde werking. Ondanks de comfortabele pomp en waterige formule is de olie niet efficiënt. Het heeft een groot pluspunt: mooie, verfrissende, bloemachtige en fruitige geur die lang op het haar achterblijft.

Wat zijn de nadelen van het product?

  • zeer slechte conditionerende werking
  • bindt of herstelt de beschadigde haarpuntjes niet
  • bevat schadelijke alcoholen en siliconen
  • de verpakking is niet indrukwekkend
  • kan je haar droog maken en verzwakken
  • kan niet worden aangebracht op de hoofdhuid.