Wella Professionals LuxeOil Reconstructive Elixir

LuxeOil is een haarreconstruerende elixir gemaakt door Wella Professionals. Het is een speciale olie- en siliconenformule die bescherming en kracht biedt in het haar.

Het activeert de productie van keratine, wat een natuurlijke bouwsteen is voor het haar.
wella-professionals-luxeoil

Oliën en overige ingrediënten

De formule van Wella Professionals bevat vier waardevolle oliën, maar de hoeveelheid is weinig in vergelijking met andere stoffen. De oliën in LuxeOil zijn: arganolie – ideaal voor beschadigd haar, jojoba-olie – perfecte absorptie, zoete amandelolie – uitstekende hydratatie, camelia-olie – afkomstig uit de wintergroene theebomen. Deze oliën zijn een perfect kwartet voor hoog poreus haar als de werking niet wordt verstoord door andere stoffen.

Helaas bevat LuxeOil Reconstructibe Elixir veel meer kunstmatige stoffen dan oliën. Siliconen bijvoorbeeld, welke vluchtig zijn, gemakkelijk wegspoelen en niet schadelijk zijn voor het haar. Ethanol is het meest gevaarlijk. Het is een zeer schadelijke alcohol met sterk irriterende eigenschappen. Het kan ernstige irritatie en uitdroging veroorzaken.

Beschadigd haar herstellen

De twee basistaken van Wella LuxeOil Reconstructive Elixir zijn: voedend en glad makend voor je haar. De olie is ontworpen om de natuurlijke, delicate eiwitten te beschermen waaruit ons haar bestaat, genaamd keratine. Het belangrijkste doel van LuxeOil is een complexe bescherming van de haarstructuur en versterking van het haar van binnenuit.

Dankzij LuxeOil Reconstructibe Elixir wordt jouw haar tien keer zachter. Je lokken krijgen hun gezondheid en weerbaarheid terug. De olie geeft ze direct na de eerste applicatie een zijdezachtheid. Als gevolg zijn ze veel gemakkelijker te ontklitten en stylen omdat ze niet stug of ruw zijn. Wella LuxeOil verfraait en verbetert de haarconditie. Als je te veel gebruikt, kan het negatieve effecten geven.

Applicatietips

Het grootste probleem van Wella Professionals LuxeOil Reconstructive Elixir is dat het ongeschikt is voor haaroliën. Het is niet aanbevolen om het aan te brengen in de buurt van de hoofdhuid of om het ’s nachts te laten zitten. LuxeOil moet worden aangebracht vanaf de middenlengte, waarbij je je richt op de haarpuntjes. Het liefst moeten jouw lokken vochtig zijn omdat de olie het stylen zoals haardrogen moet vergemakkelijken. Er zit een comfortabele pomp bij voor gemakkelijke dosering. Dankzij de lichte en waterige formule, wordt de olie direct geabsorbeerd.

Extra informatie

De prijs is het grootste voordeel van dit product. Het kost veel minder dan andere op olie gebaseerde producten voor beschadigd haar. Het glazen flesje verbergt een kleurloze cosmetica van normale densiteit. Helaas is het flesje niet handig. Het kan gemakkelijk uit je vettige handen glippen. De zoete geur is niet intens en blijft niet achter op het haar, maar het zal fans van delicate aroma’s niet aanspreken.

Wat zijn de nadelen van het product?

  • ethanol, zeer schadelijke alcohol onder de ingrediënten
  • meer kunstmatige stoffen dan oliën
  • glad, ongemakkelijk glazen flesje
  • zoete en verstikkende geur
  • als je te veel aanbrengt, kan het uitdroging en kroezing veroorzaken